Proces & logistiek

Van het deeg kneden tot de logistiek: we zijn open in hoe Bakker Schat te werk gaat om het beste brood vers en op tijd bij jouw onderneming te leveren. We denken graag met je mee om een goede marge voor jouw broodaanbod te realiseren op basis van je wensen en afname.

Deeg maken bij een grootbakker

1. Deeg maken en decoreren

Bij Bakker Schat gebruiken we de beste ingrediënten en werken we met de beste bakkers die echt een passie hebben voor brood. Zo kunnen wij (bijna) alles maken en is geen decoratie te gek.

Bakkerij Schat DSC 1352 LR

2. Bakken in de oven

Naast de gebruikelijke broodsoorten kunnen we ook spelt-, haver- en desembroden bakken. Alle broden kunnen tevens in de biologische variant geproduceerd worden. Dit allemaal volgens jouw wensen en kwaliteitseisen.

Bakkerij Schat DSC 1419 LR

3. Snijden en verpakken

Bakker Schat gaat verder dan brood bakken. We zorgen ervoor dat alles netjes verpakt en op tijd wordt geleverd. Brood wat niet verkocht wordt gaat richting diervoeder.

De bakkerij

Neem een kijkje van binnen

Een grootbakker,
wat is dat?

Een grootbakker wordt ook wel een industriële bakkerij genoemd. Bij Bakker Schat spreken we liever van grootbakker. Waarom? Omdat op grotere schaal broodbakken niet betekent dat de passie voor heerlijk brood verloren gaat.

Certificaten

Om onze continu hoge kwaliteit te waarborgen, wordt ons brood regelmatig onafhankelijk door zowel Normec als het Nederlands Bakkerij Centrum getest. Daarnaast werken we volgens de laatste HACCP richtlijnen en zijn we trots dat we de volgende certificaten mogen voeren:

ifs

IFS (International Food Standard)

IFS is een norm voor beheersing van kritische bedrijfsprocessen, betrokkenheid van management en medewerkers, traceerbaarheid van ingrediënten en materialen en zo nodig uitvoering van corrigerende maatregelen. We zijn trots op de hoge score die we jaarlijks behalen. In de afgelopen 7 jaar haalde Bakker Schat steeds een score boven de 95%, dit is de hoogste categorie bij IFS ofwel ‘higher level’.

GMP

GMP (Good Manufacturing Practice)

GMP is een hoog niveau kwaliteitsborgingsysteem. Met deze certificering laat Bakker Schat zien dat we onder de juiste omstandigheden en grondstoffen ons brood bakken en data beheren. Alles ligt vast in een transparant protocol en wordt jaarlijks getoetst.

Biologische werkwijze

Bakker Schat heeft in het verleden altijd het EKO certificaat gevoerd. Deze werkwijzen hanteren wij tegenwoordig nog steeds bij het maken van biologische producten. Indien gewenst kunnen wij ook broden via deze werkwijzen produceren.

Wij zijn Brood!

Heb je vragen? Neem contact met ons op.